Salzburgi galuska

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 4 dl tej és 1.5 liter tej
  • 16 dkg és 5 dkg vaníliás cukorral elkevert cukor
  • 8 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vágott mandula
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A vajat feloldjuk, a liszttel, a 4 dl tejjel és a 16 dkg folytonos kavarás mellett felfőzzük. Az edénytől váljon el. Ha kihűlt, 4 db tojássárgáját belekeverünk, majd 4 db keményre vert fehérjét. Ezt a masszát másfél liter fővő tejbe szaggatjuk bele kiskanállal. Majd kivajazott tepsibe rakjuk. Megszórjuk mazsolával és vaníliás cukorral, majd a következő mártást öntsük rá: 1 dl tejszínben elkeverünk 4 db tojássárgáját. Majd rászórjuk a vágott mandulát, előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 20-25 percig sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.