Salzburgi galuska
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 4 dl tej és 1.5 liter tej
- 16 dkg és 5 dkg vaníliás cukorral elkevert cukor
- 8 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vágott mandula
- 1 dl tejszín
Elkészítés
A vajat feloldjuk, a liszttel, a 4 dl tejjel és a 16 dkg folytonos kavarás mellett felfőzzük. Az edénytől váljon el. Ha kihűlt, 4 db tojássárgáját belekeverünk, majd 4 db keményre vert fehérjét. Ezt a masszát másfél liter fővő tejbe szaggatjuk bele kiskanállal. Majd kivajazott tepsibe rakjuk. Megszórjuk mazsolával és vaníliás cukorral, majd a következő mártást öntsük rá: 1 dl tejszínben elkeverünk 4 db tojássárgáját. Majd rászórjuk a vágott mandulát, előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 20-25 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.